Language

Kraan in bestaande liftschacht voor transformatie Waldeck te Den Haag

Transformatie van kantoor- naar woongebouw

Naast de transformatie van kantoor naar een woon-/logies bestemming heeft het pand een algehele metamorfose ondergaan. Aangezien het oorspronkelijke pand detoneerde in de omgeving was het de opgave meer samenhang in het straatbeeld te creƫren.

De constructie is zoveel mogelijk hergebruikt en verder uitgebouwd tot een herkenbare gridstructuur. Om de overgang naar het lagere Art Nouveau buurpand op de hoek te maken zijn aan deze zijde een aantal blokken uit het raster weggelaten. Door op nog meer plaatsen delen van het raster te verwijderen ontstaat er een krachtig silhouet met verwijzingen naar de grote dak-erkers van de serviceflat.
Door deze bewerkingen van het volume alzijdig toe te passen is het gebouw ingebed in zijn omgeving. Ook net om hoek aan de Laan van Meerdervoort zijn dergelijke kartelranden terug te vinden.
Het gevelraster is zandsteenkleurig, passend bij het ene buurpand en de Corten-look gevelbekleding past bij de oranjerode steenkleur van het andere buurpand. Zo verankert de nieuwbouw zich op meerdere wijzen op de locatie.

Offerte aanvragen